Promovarea produselor şi meşteşugurilor tradiţionale din Judeţul Hunedoara

DSC05110

 Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile a organizat, vineri 28.09.2012, la Casa de Cultură „Drăgan Muntean ” din Deva o dezbatere publică cu tema „Promovarea produselor şi meşteşugurilor româneşti”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Hunedoara, precum şi cei ai Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP).

Scopul acestui eveniment a fost de a dezbate problema politicii publice soluţionării relansării economiei româneşti  în condiţiile crizei economice actuale.

 Dezbatere şi informare

Reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi diverşi fermieri din judeţul Hunedoara s-au întâlnit în cadrul evenimentului pentru a discuta cu specialişti ai instituţiilor abilitate despre problemele privind accesarea fondurilor europene şi soluţii la diverse chestiuni ridicate de interlocutori.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost discutate teme precum: programe, proiecte şi soluţii de relansare a producţiei agricole interne şi promovare produselor româneşti, inclusiv prin instrumente moderne, adecvat.

Un alt subiect de dezbatere în cadrul acestui simpozion l-a reprezentat dezvoltarea identităţii produsului agricol românesc cu implicarea activă a producătorilor interni, asociaţiilor de profil, administraţiilor locale şi a consumatorilor.

Participanţilor la această dezbatere publică le-au fost prezentate de către specialişti măsurile de sprijin finanţate de la bugetul naţional cât şi măsuri de sprijin finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

 Tuturor participanţilor la dezbatere le-au fost oferite pliante cu informaţii referitoare la problemele despre care s-a discutat.

Peste 30 de persoane au participat la dezbaterea publică.

Festivalul satului hunedorean în perioada -  29.09.2012 – 30.09.2012, Cristur, judeţul Hunedoara

 Acest eveniment a fost organizat de Primăria Municipiului Deva în colaborare cu Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile – Centrul Europe Direct al judeţului Hunedoara.

 Astfel locaţia unde a avut loc evenimentul a fost pusă la dispoziţia producătorilor şi meşteşugarilor GRATUIT, de asemenea li s-a mai pus la dispoziție şi energie electrică, etc.

 În cadrul acestui eveniment au fost realizate – expoziţii cu vânzare, standuri de fructe şi legume,  produse din carne, lactate, produse de panificație, etc. – spectacole folclorice, concursuri cu premii şi multe altele i-au îmbiat la sfârşitul săptămânii, pe hunedorenii ce au venit cu miile din toate părţile judeţului, la eveniment.

 Sărbătoarea, una tradiţională de toamnă a adunat sute de gospodine ce au venit în număr destul de mare pentru a vedea cum s-au pregătit comercianţii. Ofertele au avut din toate părţile, mai ales că la târg au participat producători hunedoreni dar şi din alte localităţi din ţară iar bucatele de toate culorile şi gusturile au făcut cu „ochiul” tuturor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>