Incluziune în noile tehnologii digitale de comunicare pentru persoanele vârstnice

DSC05187m

Utilizarea calculatorului este adesea o problemă pentru persoanele în vârstă care nu au avut ocazia să înveţe cum să folosească un computer sau să caute informaţii pe Internet. Un efect de lărgire a decalajului digital este excluderea persoanelor în vârstă din multe aspecte ale vieţii moderne.

  În acest sens, din 05 octombrie 2012 – Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile prin Centrului Europe Direct al Judeţului Hunedoara a început să organizeze atât la sediu cât şi în exterior, mai multe  activităţi practice privind îmbunătăţirea abilităţilor de utilizare a calculatorului şi a internetului pentru persoanele în vârstă, prin utilizarea principiilor de metoda unu-la-unu de instruire.

 În cadrul acestei acţiuni, avem în vedere implicarea tinerilor studenţi şi instituţiilor şcolare din judeţul Hunedoara în acţiuni de „alfabetizare” privind noile tehnologii de comunicare prin internet pentru persoanele în vârstă.

Astfel, persoanele „instruite”, vor dobândi abilitatea de a relaţiona şi de a comunica prin noile tehnologii ale comunicării, de a accesa informaţii prin intermediul internetului în mai multe domenii precum:  educaţie, cultură,  ritualuri, amintiri şi experienţă de viaţă, etc.

 Considerăm, că aceste acţiuni reprezintă o abordare sociabilă, de succes, privind incluziunea în noile tehnologii digitale pentru adulţii în vârstă.

 Persoanele în vârstă vor aborda astfel tehnologia cu încredere, dobândind în acelaşi timp competenţe de cercetare şi având acces la servicii de e-guvernare, sau să rămână conectaţi prin internet cu familia şi prietenii.

 Anticipăm, astfel, că minim 200 de persoane în vârstă vor participa la aceste acţiuni organizate de Centrului Europe Direct al Judeţului Hunedoara, promovând şi în acest mod Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>