Europe Direct Hunedoara

Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a fost desemnata de Comisia Europeana ca reprezentant Autorizat in cadrul derularii programului “Selectarea Structurilor Gazda Pentru Centrele de Informare din Reteaua EUROPE DIRECT”  pentru desfasurarea acestuia  in conformitate cu practicile de buna gestiune financiara si cerintele referitoare la legalitate si regularitate sa fie respectate.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania are sediul la Bucuresti si, incepand cu 1 ianuarie 2007, inlocuieste Delegatia Comisiei Europene, infiintata in Romania in 1993.Misiunea principala a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania este de a asigura cel mai eficient flux de informatii intre Comisia Europeana si Romania. Aceasta se realizeaza printr-o ampla politica de informare despre politicile Uniunii, activitatile Comisiei si campaniile sale cat sidespre actiunile dedicate societatii civile Beneficiarii acestor actiuni sunt atat cetatenii, cat si presa, reprezentantii autoritatilor centrale si locale, institutele de cercetare, grupurile de tip think tank si institutiile neguvernamentale. Reprezentanta este un punct de contact unde se receptioneaza opiniile cetatenilor. Din acest punct de vedere, Reprezentanta este vocea, ochii si urechile Comisiei Europene in Romania. Acest lucru este cu atat mai important in contextul actualei dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, ratificarii Tratatului Constitutional, provocarilor legate de extinderea UE sau al necesitatii de a indeplini mai bine obiectivele Strategiei de la Lisabona.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania are patru departamente:
Departamentul Presa exprima pozitia Comisiei Europene in relatiile cu media, ofera informatii jurnalistilor si promoveaza politicile si activitatile Comisiei. Organizam evenimente de presa si vizite pentru jurnalisti, asigurand o buna acoperire in mass media a temelor europene de interes. Totodata, urmarim reflectarea acestora in presa scrisa, audiovizuala si online.Departamentul Politic analizeaza evolutiile politice, economice si sociale din Romania, precum si modul in care activitatile Uniunii sunt reflectate in opinia publica romaneasca. Un element important al activitatii noastre este mentinerea contactelor cu reprezentantii mediului politic si economic romanesc, precum si cu societatea civila.Departamentul Comunicare promoveaza campaniile de informare si prioritatile de comunicare ale Uniunii in Romania, tinand cont de specificul national si local. Partenerii nostri in dialogul cu cetatenii romani sunt cele trei retele de informare Europe Direct, Centrele Europene de Documentare si Team Europe, a caror activitate o coordonam.Departamentul Administrativ ofera asistenta logistica si resursele necesare bunei desfasurari a activitatilor Reprezentantei.cesitatii de a indeplini mai bine obiectivele Strategiei de la Lisabona.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania are patru departamente:
Departamentul Presa exprima pozitia Comisiei Europene in relatiile cu media, ofera informatii jurnalistilor si promoveaza politicile si activitatile Comisiei. Organizam evenimente de presa si vizite pentru jurnalisti, asigurand o buna acoperire in mass media a temelor europene de interes. Totodata, urmarim reflectarea acestora in presa scrisa, audiovizuala si online.Departamentul Politic analizeaza evolutiile politice, economice si sociale din Romania, precum si modul in care activitatile Uniunii sunt reflectate in opinia publica romaneasca. Un element important al activitatii noastre este mentinerea contactelor cu reprezentantii mediului politic si economic romanesc, precum si cu societatea civila. civila.

About Author: admin

Arhive

Suntem si pe Facebook